Hvordan renser man glasset i brændeovnen

Med tiden bliver glasset i brændeovnen ofte beskidt. Det mest normale er et tyndt askegråt lag, som skyldes fastbrændt aske. Det er forholdsvis nemt at få af.

Det man gør er at fugte noget køkkenrulle med lunkent vand, og dypper det i noget hvidt aske. Meget vigtigt det er i det hvide og ikke det sort aske, for ellers risiker du at ridse glasset i brændeovnen! Så gnubbes der løs på ruden indtil glasset er helt rent, husk at skifte køkkenrullen når den er beskidt, og tilsidst tørres efter med en tør klud.

Hvis ruden er helt sort, er fremgangsmåden den samme. Men det er ikke altid muligt, at få glasset i brændeovnen helt ren på den måde, når det først er blevet helt sort. Så er man nødt til at bruge lidt skrappere midler. Det kunne være glasrens beregnet til glasset i brændeovnen, ellers prøv med tredobbelt salmiakspiritus på en klud. Husk udluftning!

Normalt anbefales det ikke at bruge kemikalier, for det kan i værste tilfælde ødelægge ruden(misfarvninger), men i dette tilfælde er det næsten eneste mulighed. Men man kan faktisk i de fleste tilfælde, helt undgå at ruden i brændeovnen blive sort. Det handler om at fyre rigtigt i brændeovnen!

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *